Celulita, bat-o vina!



Zilele trecute, in urma unei comenzi online am primit cadou o carte foarte interesanta legata de acest subiect atat de controversat al zileleo noastre...LUPTA IMPOTRIVA CELULITEI...M-am hotarat sa impartasesc cu voi cateva lucruri legate de aceasta lupta crancena care trebuie si poate fii castigata! Sper sa fie un subiect interesant, sa va placa!

Astazi vreau sa va prezint cateva greseli in ceea ce priveste celulita

1. Dacă bei apă, nu elimini celulita

Aceasta este una dintre marile greşeli care probabil le convine tuturor celor care preferă să bea sucuri artificiale. Dacă bei cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi, ajuţi organismul să elimine mai bine toxinele. În acelaşi timp, asiguri organelor interne suficientă apă pentru a le permite o funcţionare mai lină.

De asemenea, trebuie să asiguri pielii umezeală şi pe altă cale, de exemplu cu creme. Ritmul vieţii moderne ne deshidratează mai mult decât credem, iar apa pe care o bem este folosită, cel mai adesea, numai de organele interne. De aceea, apa nici nu ajunge la piele dinspre interior.

2. “Mama nu are celulită, deci nici eu nu voi face”

Aceasta este parţial adevărat. Celulita este asociată şi cu factori genetici. Dar chiar dacă mama ta nu a avut celulită şi sunt puţine şanse ca tu să faci, apariţia acesteia este legată de mai mulţi factori. Dacă nu ai activitate fizică şi consumi alimente nesănătoase sunt şanse mari să faci celulită.

3. Alimentaţia corectă poate preveni apariţia celulitei

Din nou, acesta este un adevăr parţial. Alimentele sănătoase, sunt, desigur, foartebune pentru sănătatea întregului corp, dar ele nu previn apariţia celulitei. Consumândalimente sănătoase şi făcând activităţi fizice, poţi preveni dezvoltarea acesteia, dar,din nefericire, aceasta nu este o garanţie că nu vei avea niciodată celulită.

4. Celulita apare doar la femeile mai în vârstă

Acest lucru este complet fals. Celulita este mai frecventă la femeile mai în vârstă,deoarece metabolismul nostru încetineşte în timp, dar ea atacă şi femeile tinere.
 În ultimii ani, apariţia celulitei a crescut mai ales la adolescente. Acest lucru poate fi asociat cu un stil de viaţă tot mai nesănătos, adolescenţii consumând numai alimente grase şi făcând tot mai puţine activităţi fizice.

va plac aceste teme?Sa mai insist asupra acestor lucruri?

7 comentarii:

  1. Buna.interesant articolul.nu mai tin minte daca mama avea .eu inca nu am pot sa ma bucur o perioada macar))))).as vrea sa stiu mai multe despre celulita.multumesc,asa mai invat si eu.pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti o norocoasa...evita pe cat posibil sucurile cu acid..cola, pepsi...

      Ștergere
  2. Mai insista! :)) ca e tare pacatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant articolul!Totusi daca urmezi un regim alimentar echilibrat si faci exercitii zilnice poti invinge celulita.Important e sa ai vointa si sa perseverezi tot timpul!

    RăspundețiȘtergere